Málaga - stravovanie

Je samozrejmé, že jedálny lístok mesta pri mori bude založený na jeho daroch. Najznámejšia miestna špecialita je pescaíto frito, výpražná zmes drobných rybiek, kreviet a kalamárov. Aj keď sa proti nej stavajú ekologický aktivisti (robí sa z mláďať a tým sa zmenšuje rybia populácia), stále ostáva veľmi obľúbená a rozšírená.

Ďalšou typickou pochúťkou sú tapas, jednohubky, ktoré sa podávajú takmer v každom bare k nápojom. Sú veľmi rôznorodé a ťažko odporučiť jeden druh alebo jeden podnik. Ak budete mať šťastie, narazíte práve na ten bar, kde ich dávajú zadarmo ako pozornosť podniku.

Bežná cena za Menu del día (2 chody, chlieb a víno) sa pohybuje okolo 6 euro. Reštaurácie dodržiavajú siestu, takže poobede v čase medzi druhou a šiestou hodinou sú zatvorené.

Ak patríte medzi milovníkov jedál z rýb a morských plodov, mali by ste sa mali vybrať na predmestské časti Pedregalejo a El Palo, čo sú bývalé rybárske dediny. Z Paseo del Parque Vás tam zavezie bus č. 11. Bary popri pláži ponúkajú široký výber čerstvých rýb.

Najznámejšia z nich je EL TINTERO II. Obrovská reštaurácia pri pláži. Všetky druhy rýb sú za rovnakú cenu, čašníci ich roznášajú vo veľkom a Vy len vykríknete, na ktorý druh máte teraz chuť. Jedlo je výborné a atmosféra neopakovateľná.

Samozrejme aj historické centrum ponúka veľké množstvo podnikov, tapas barov aj reštaurácií.

Medzi lacnejšie možnosti patrí CAÑADU – vegetariánska reštaurácia s bohatým menu šalátov a cestovín. Plaza Merced 21.

CAFÉ CENTRAL, na námestí Plaza de la Constitución, ponúka všetko od rannej kávy s churros (sladké pečivo) cez tapas až po tradičné jedlá.

EL CHINITAS je obľúbená najmä domácimi, ktorí zvyknú predtým, než prikročia k hlavnému jedlu, popíjať a ochutnávať tapas vo vedľajšom bare LA ORELLANA. Lístok je založený na andalúzskej a stredomorskej kuchyni. Tento podnik je na ulici Moreno Monroy 4.

ADOLFO: veľký hit od svojho otvorenia v polovici 90-tych rokov. Výzdoba má tradičný regionálny charakter. Reštaurácia ponúka veľký výber miestnych i zahraničných vín. Jedálny lístok kombinuje medzinárodnú a andalúzsku kuchyňu. Za špecialitu sa považujú kalamáre v medovo-rozmarínovej omáčke.


Pridať komentár

*

Meno *
Email nepovinné, maskované
WWW nepovinné
 
Do not fill this!