Bora Bora - Jedlo

Tahitská kuchyňa

Na vývoj tahitskej kuchyne počas stáročí pôsobili kuchyne mnohých národností, najmä anglickej, francúzskej a čínskej. Prví osadníci ostrovov zistili, že okrem niekoľkých druhov jašterov a divých vtákov, sa na ostrove nevyskytujú žiadne jedlé zvieratá. Zapríčinila to izolácia ostrovov od ostatných kontinentov. Avšak koralový útes s rozmanitými druhmi rýb poskytol obyvateľom veľa možností pre skvelé jedlá. Ako prílohy boli obľúbené exotické ovocie a zelenina, medzi inými aj sladké zemiaky a zelenina taro. Bravčové a kuracie mäso jedli len zriedka.

Súčasná tahitská kuchyňa má európsky ráz ovplyvnený najmä Francúzskom. Jedlá pozostávajú najmä z rýb a morských živočíchov, kuraciny, bravčoviny, sladkých zemiakov, ryže, miestneho ovocia a zeleniny ako sú mango, papája, ananás, banán a fafa (druh špenátu). Jedlo vrátane mäsa radšej pripravujú na sladko ako na slano.

Obyvatelia Francúzskej Polynézie obyčajne jedia tri jedlá denne. Na raňajky zvyknú mať chlieb s teplým nápojom. Obed býva ľahší, zvyčajne ryba alebo zelenina. Večera je hlavným jedlom dňa. Skladá sa z troch chodov, predjedlo alebo polievka, hlavné jedlo a dezert.


Pridať komentár

*

Meno *
Email nepovinné, maskované
WWW nepovinné
 
Do not fill this!